Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Aardappel-bloemkoolsalade met kip

Aardappel-bloemkoolsalade met kip

Door Jan Linders

Een frisse salade voor het mooie lenteweer. Wie wilt dat nou niet?! Speciaal voor jou deze overheerlijke aardappel-bloemkoolsalade met kip. Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!

Bereidingswijze voor aardappel-bloemkoolsalade met kip

  1. Kook de aardappels 5 minuten of tot ze beetgaar zijn in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze met zout 4-6 minuten tot ze beetgaar zijn (of in de magnetron, afgedekt, 800 Watt 3 minuten). Giet ze af en spoel er koud water over. Houd wat loof van de bosui apart voor garnering.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  4. Schep deze door de aardappelen, bloemkool, tomaten en bosuitjes.
  5. Schik de salade op de reepjes ijsbergsla. Verdeel de kipreepjes erover. Strooi er uitjesloof over en leg er partjes citroen bij.

Wijnadvies

Een frisse salade die om fris wit vraagt. Denk aan een Franse huiswijn Vin de Pays des Côtes de Gascogne. Maar ook Sauvignon Blanc smaakt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
2 g
aardappelbloemkoolfrishoofdgerechtkiplente

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?