Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
aardappel-preisoep met oesterzwammen
Voorgerecht

Aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes

4 personen
35 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een heerlijk goedgevulde soep: deze aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes is geschikt voor het hele gezin! Probeer hem nu zelf.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in de bouillon.
  2. Bak de spekblokjes uit en zet ze apart.
  3. Pureer de aardappel met de bouillon. Schep de oesterzwammen en prei door de soep en verwarm circa 3 minuten tegen de kook aan.
  4. Voeg de spekjes en peterselie toe en breng de soep op smaak met versgemalen peper.
  5. Schep de crème fraîche erdoor of schep deze er voor het serveren op.
  6. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Bereidingstip: maak de aardappel-preisoep iets pittiger van smaak en voeg 1 theelepel kerriepoeder toe.

  • 300 gram aardappels (geschild, in blokjes)
  • 800 milliliter groentebouillon of
  • 800 milliliter kruidenbouillon
  • 200 gram mager gerookt spek (in blokjes)
  • 200 gram oesterzwammen (in repen, schoongeveegd)
  • 1 prei (gewassen, in ringen)
  • 3 eetlepels platte peterselie (gehakt)
  • 200 milliliter crème fraîche
gezonde-voornemenspreisoepvoorgerechtwinter

Ook interessant

Recepten

Gegrilde courgette met citroenricotta

Recepten

Midden-Oosterse broodsalade met tijm-sesamdressing

Recepten

Gebakken zalm met mangosalade

Recepten

Farfalle met spinaziepesto

Recepten

Ovenkrieltjes met tartaar en sperziebonensalade

Recepten

Citroenspaghetti met rucola en zalm

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-spaaractie-314x350-2022-proef-de-zomer-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-beste-bier.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?