
Voorgerecht
Aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes
4 personen
35 minuten
Een heerlijk goedgevulde soep: deze aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes is geschikt voor het hele gezin! Probeer hem nu zelf.
Bereidingswijze
- Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in de bouillon.
- Bak de spekblokjes uit en zet ze apart.
- Pureer de aardappel met de bouillon. Schep de oesterzwammen en prei door de soep en verwarm circa 3 minuten tegen de kook aan.
- Voeg de spekjes en peterselie toe en breng de soep op smaak met versgemalen peper.
- Schep de crème fraîche erdoor of schep deze er voor het serveren op.
- Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Bereidingstip: maak de aardappel-preisoep iets pittiger van smaak en voeg 1 theelepel kerriepoeder toe.
- 300 gram aardappels (geschild, in blokjes)
- 800 milliliter groentebouillon of
- 800 milliliter kruidenbouillon
- 200 gram mager gerookt spek (in blokjes)
- 200 gram oesterzwammen (in repen, schoongeveegd)
- 1 prei (gewassen, in ringen)
- 3 eetlepels platte peterselie (gehakt)
- 200 milliliter crème fraîche