
Hoofdgerecht
Aardappelgratin met Onze Trots roombrie
4 personen
30 minuten
Een heerlijke aardappelgratin, maar dan op z’n Vlaams: aardappelgratin met karbonade en wokgroenten. Probeer hem nu zelf!
Benodigdheden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs met plakjes brie ertussen in de ovenschaal.
- Verdeel de Aardappel Anders erover en leg daarop enkele plakjes brie. Bak circa 20 minuten in het midden van de oven.
- Bestrooi intussen het vlees met zout en peper. Verhit een scheutje olie en bak het vlees rondom bruin. Schep uit de pan.
- Fruit de ui met de spekblokjes 2-3 minuten in het bakvet. Bestrooi met de suiker en bloem en roer door.
- Giet het bier erbij en roer de mosterd erdoor.
- Leg de laurierblaadjes en de karbonades in de pan en stoof zachtjes circa 20 minuten. Verwijder de laurierblaadjes.
- Verhit intussen een scheutje olie in een wok en roerbak de groenten 5-7 minuten.
- Serveer de aardappelgratin met karbonade en wokgroenten.
- 1 pot Aardappel Anders Tuinkruiden-Knoflook
- 600 gram aardappelschijfjes (koelvers)
- 200 gram brie (in dunne plakjes)
- 4 ribkarbonades of
- 4 schouderkarbonades
- zonnebloemolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel bloem
- 1 flesje donker bier
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 laurierblaadjes
- 800 gram roerbakgroenten (panklaar)