
Hoofdgerecht
Aardappelpuree met biefstuk en broccoli
4 personen
35 minuten
Zin in een Hollands gerecht? Probeer dan eens deze aardappelpuree met biefstuk en broccoli! Voeg ook eens deze extra smaakmakers toe aan je basic aardappelpuree: groene kruiden, reepjes zongedroogde tomaat en bosui – geraspte kaas en rode of groene pesto – fijngewreven ansjovis, geraspte sinaasappelschil en peterselie – gehakte noten of gebakken uitjes.
Biefstuk is een liefhebber van rode wijn, met name gemaakt van of met cabernet sauvignon.
Bereidingswijze
- Neem de biefstuk uit de koelkast.
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
- Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe.
- Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Kook de broccoliroosjes in 5-6 minuten beetgaar.
- Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het vlees 2-3 minuten per kant.
- Schep de biefstuk uit de pan, voeg de bouillon en mosterd toe aan het bakvet en roer goed los.
- Serveer de aardappelpuree met de broccoli, biefstuk en mosterdjus.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 515 kcal |
Koolhydraten | 42 g |
Eiwit | 40 g |
Vet Waarvan verzadigd |
19 g 11 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 0,6 g |
- 4 limousin biefstukken
- 1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in stukken)
- 200 milliliter warme melk
- 50 gram boter
- nootmuskaat
- 600 gram broccoli (in roosjes)
- 2 eetlepels boter of
- 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
- 100 milliliter rundvleesbouillon
- 1 eetlepel mosterd