
Bijgerecht
Aardappelsalade met ansjovis en sardines
8 personen
50 minuten
Deze gezonde aardappelsalade met ansjovis en sardines zijn erg lekker bij een barbecue, maar natuurlijk ook om zo op tafel te zetten.
Bereidingswijze
- Kook de aardappels in de schil gaar en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in blokjes of schijfjes.
- Klop een dressing van de azijn, dragon, olie en mayonaise en schep dit met alle andere ingrediënten door elkaar. Breng goed op smaak met zout en versgemalen peper.
- Laat afgedekt nog even intrekken en schep nog een keertje door.
- Serveer op een mooie schaal op de blaadjes kropsla en bestrooi royaal met versgemalen peper.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 220 kcal |
Koolhydraten | 24 g |
Eiwit | 7 g |
Vet Waarvan verzadigd |
10 g 2 g |
- 1 kilogram vastkokende aardappel (met schil, schoongeboend)
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 theelepel gedroogde dragon
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 blikje ansjovisfilet (fijngesneden)
- 1 bosje krulpeterselie (grof gehakt)
- 2 blikjes sardinefilets (in stukjes)
- circa 8 blaadjes kropsla