
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Aardappelsalade met zalm en doperwtjes
4 personen
25 minuten
Deze variant van aardappelsalade is weer net wat anders. Maak hem eenvoudig in slechts 25 minuten. Heerlijk tijdens een barbecue!
Bereidingswijze
- Kook de aardappelplakjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
- Kook de doperwten 3-4 minuten, giet ze af en spoel onder koud water. Verdeel de zalm in stukjes.
- Verhit de olijfolie en bak hierin de broodblokjes lichtbruin. Schep uit de pan en bestrooi met de helft van de kaas.
- Meng de knoflook, karnemelk en Griekse yoghurt voor de dressing. Breng op smaak met zout, peper en voeg 1 eetlepel bieslook toe.
- Schep de aardappel, erwtjes, zalm en dressing voorzichtig door elkaar. Bestrooi de salade met de rest van de Parmezaanse kaas, rest van de bieslook en de croutons.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 625 kcal |
Koolhydraten | 64 g |
Eiwit | 33 g |
Vet Waarvan verzadigd |
25 g 9 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 1,1 g |
- 900 gram aardappelschijfjes (koelvers)
- 200 gram diepvriesdoperwten
- 250 gram warmgerookte zalmfilets of 250 gram gerookte zalm
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 sneeën oud witbrood (in kleine blokjes)
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 100 milliliter karnemelk
- 150 milliliter Griekse yoghurt