
Bijgerecht
Aardappelsalade
8 personen
20 minuten
Heb jij binnenkort een grote barbecue op de planning staan? Maak deze aardappelsalade eenvoudig voor iedereen.
Bereidingswijze
- Kook de krieltjes of aardappelpartjes met zout beetgaar en laat ze afkoelen.
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
- Schep er van de warmtebron af het citroensap, peper en de kookroom door. Meng de aardappels er luchtig door.
- Bestrooi de aardappelsalade met gehakte bosui of bieslook.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 135 kcal |
Koolhydraten | 13 g |
Eiwit | 2 g |
Vet Waarvan verzadigd |
2 g 8 g |
- 500 gram krieltjes (voorgekookt) of 500 gram aardappelpartjes (koelvers, voorgekookt)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 eetlepels citroensap
- 125 milliliter kookroom
- lente-/bosui (naar smaak, gehakt) of bieslook (naar smaak, gehakt)