
Hoofdgerecht
Aardappelschotel met sperziebonen en chipolataworstjes
4 personen
20 minuten
Hollandse pot met een Italiaans randje. Dat is deze aardappelschotel met sperziebonen en chipolataworstjes. Heerlijk om doordeweeks te eten en ook nog binnen 20 minuten klaar!
Bereidingswijze
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in circa 8 minuten goudbruin. Voeg de sperziebonen en paprika toe en bak nog 8 minuten. Roer vervolgens de pesto erdoor.
- Verhit intussen de rest van de olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de worstjes in 8 minuten rondom gaar en goudbruin. Snijd de worstjes in stukken en meng door de aardappelschotel.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 720 kcal |
Koolhydraten | 48 g |
Eiwit | 26 g |
Vet Waarvan verzadigd |
46 g 15 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 2,1 g |
- 4 eetlepels olijfolie
- 800 gram krieltjes (koelvers)
- 400 gram sperziebonen (afgehaald) of
- 400 gram diepvriessperziebonen
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 1 gele paprika (in blokjes)
- 3 eetlepels groene pesto
- 8 chipolataworstjes