
Nagerecht, Traktatie
Aardbei-frambozencoulis met zomerfruit
1 persoon
75 minuten
Lekker recept voor een couilis boordevol met heerlijk zomerfruit. Een heerlijk dessert voor de echte zoetekauw!
Bereidingswijze
- Breng 125 gram aardbeien en 125 gram frambozen met de suiker en 2 eetlepels water aan de kook. Laat circa 5 minuten pruttelen op middelhoge stand. Roer regelmatig door.
- Neem de pan van de warmtebron en wrijf de vruchtenpuree door een fijne zeef boven een kommetje. Laat afkoelen.
- Bedek royaal met zomerfruit naar keuze, zoals aardbeien, frambozen, bessen, bramen en kersen. Garneer naar wens met een toef geklopte slagroom.
- 5 gram aardbeien en aardbei (om te garneren)
- 125 gram frambozen en framboos (om te garneren)
- 50 gram suiker
- blauwe bes (om te garneren)
- braam (om te garneren)
- kers (om te garneren)
- slagroom (lobbig geklopt)