
Nagerecht, Taart & cake
Aardbei-tiramisu
8 personen
25 minuten
Een tiramisu maken neemt nou eenmaal veel tijd in beslag, dus maak hem daarom extra lekker! Probeer eens deze aardbei-tiramisu. Heerlijk als toetje na de maaltijd.
Bereidingswijze
- Houd enkele aardbeien apart voor de garnering en verwijder de kroontjes van de overige aardbeien.
- Pureer 200 gram aardbeien met 25 gram poedersuiker.
- Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone en de rest van de poedersuiker.
- Meng 1 eetlepel likeur door de vanillevla.
- Snijd de cake in dunne plakken en leg een laagje cake op de bodem van de schaal.
- Besprenkel met wat likeur.
- Schep daarop een laag van het mascarponemengsel met daarop een laagje aardbeienpuree.
- Leg een laagje cake erop en besprenkel weer met likeur.
- Verdeel de vanillevla erover. Snijd aardbeien in plakjes en verdeel deze erover.
- Leg daarop een laagje cake en besprenkel licht met likeur.
- Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en zet de schaal circa 2 uur in de koelkast.
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en vul de spuitzak ermee.
- Garneer de aardbei-tiramisu met de achtergehouden aardbeien en toefjes slagroom
- 500 gram aardbeien
- 50 gram poedersuiker
- 250 milliliter Griekse yoghurt
- 250 gram mascarpone
- 100 milliliter amandellikeur / appelsap
- 150 milliliter vanillevla
- 1 kleine roombotercake
- 125 milliliter slagroom
- 1 zakje vanillesuiker