Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht

Aardbeien-frambozenjam

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten
Gesponsord artikel

Deze lekkere aardbeien-frambozenjam mag niet ontbreken! Door de Geleisuiker van Van Gilse en de verse aardbeien en frambozen uit de streek is deze jam ontzettend lekker!

Bereidingswijze

  1. Was de vruchten en ontdoe ze van de krootjes.
  2. Druk de frambozen voorzichtig plat en snijd de aardbeien in hele kleine stukjes. Voeg het sap toe en meng daarna de Van Gilse geleisuiker door de vruchten.
  3. Breng het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.
  4. Schuim de jam eventueel met de schuimspaan af en schenk dit daarna in een schoongemaakte pot.
  5. Vul deze potten tot de rand, sluit daarna direct af en laat de jampotten 5 minuten op de kop staan.

Bewaarvoorschrift

  • ± 1 jaar.
  • Na openen gekoeld bewaren
  • 700 g aardbeien
  • 200 g frambozen
  • sap van 1 citroen
  • 1 kg Van Gilse Geleisuiker
aardbeiframbozenjamVan Gilse

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?