
Bijgerecht
Aardbeien-frambozenjam
4 personen
20 minuten
Gesponsord artikel
Deze lekkere aardbeien-frambozenjam mag niet ontbreken! Door de Geleisuiker van Van Gilse en de verse aardbeien en frambozen uit de streek is deze jam ontzettend lekker!
Bereidingswijze
- Was de vruchten en ontdoe ze van de krootjes.
- Druk de frambozen voorzichtig plat en snijd de aardbeien in hele kleine stukjes. Voeg het sap toe en meng daarna de Van Gilse geleisuiker door de vruchten.
- Breng het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.
- Schuim de jam eventueel met de schuimspaan af en schenk dit daarna in een schoongemaakte pot.
- Vul deze potten tot de rand, sluit daarna direct af en laat de jampotten 5 minuten op de kop staan.
Bewaarvoorschrift
- ± 1 jaar.
- Na openen gekoeld bewaren
- 700 g aardbeien
- 200 g frambozen
- sap van 1 citroen
- 1 kg Van Gilse Geleisuiker