
Borrelhapje, Taart & cake, Traktatie
Aardbeien-roomtaart
6 personen
55 minuten
Op zoek naar een taart voor je verjaardag, kerst of een andere bijzondere gelegenheid? Dan is deze aardbeien-roomtaart is ideaal én heerlijk romig van smaak!
Bereidingswijze
- Vorm een kraag van bakpapier rond de springvorm en zet deze vast met keukentouw.
- Steek uit de taartbodems 4 cirkels van Ø 20 cm of zo groot als de bodem van de springvorm. Besprenkel de bodems met sinaasappelsap gemengd met vruchtenlimonadesiroop.
- Doe 400 ml water met een zakje mix voor banketbakkersroom in een kom en meng met een garde of mixer op de middelste stand 1 minuut tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom circa 5 minuten opstijven.
- Klop de slagroom stijf met slagroomversteviger en meng de banketbakkersroom en de helft van de jam erdoor.
- Leg 1 taartbodem in de springvorm en bestrijk deze met jam. Herhaal dit met de andere taartbodems.
- Zet de vorm en de geklopte slagroom 30 minuten in de koelkast.
- Bestrijk de taart rondom met de slagroom en versier met de chocoladebolletjes.
Bereidingstip
Versier de zijkant van de taart met roze likkoekjes
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 750 kcal |
Koolhydraten | 135 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 10 g |
- 4 kant-en-klare taartbodems
- 6 eetlepels sinaasappelsap
- 4 eetlepels vruchtensiroop
- 1 zakje mix voor banketbakkersroom
- 200 milliliter slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- 1 potje aardbeienjam of 1 potje kersenjam
- chocoladebolletjes (om te garneren)