
Taart & cake
Aardbeien-timbaaltjes
4 personen
25 minuten
Bereidingswijze
- Houd 2 sneetjes brood apart. Steek uit de overige sneetjes 4 rondjes die passen op de bodem van de timbaaltjes en 4 rondjes als dekseltjes.
- Maak de aardbeien schoon en houd er een paar apart voor de garnering. Bekleed de timbaaltjes met folie en leg de broodrondjes op de bodem. Snijd de rest van het brood in repen en bekleed de zijkant ermee. Druk goed aan.
- Halveer de aardbeien en kook ze met de suiker 2-3 minuten zachtjes op een lage stand, tot de suiker is opgelost. Maal een beetje peper erover. Schep het fruit in de timbaaltjes. Leg de brooddekseltjes erop en druk een beetje aan.
- Dek af met folie en zet iets zwaars erop, bijvoorbeeld een glas of blik. Zet de timbaaltjes een nacht of minimaal 4 uur in de koelkast. Stort voor het serveren op een bord en verwijder het folie. Garneer met de slagroom en overige aardbeien.
Bereidingstip
Combineer voor deze aardbeien-timbaaltjes de aardbeien ook eens met blauwe bessen.
Vervang witbrood in dit recept ook eens door krentenbrood of brioche.
- 6 sneeën witbrood (zonder korst)
- 500 gram aardbeien
- 100 gram suiker
- 125 milliliter slagroom (stijfgeklopt)