
Nagerecht, Taart & cake
Aardbeienplaattaart
6 personen
47 minuten
Aardbeien en toetjes zijn een gouden combinatie. Probeer eens dit recept van aardbeienplaattaart met vanillehoning en tijm. Ook lekker in plaats van tijm: munt!
Bereidingwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Leg het bladerdeeg met het bakpapier eronder op een bakplaat.
- Vouw de randen rondom 1 cm om, zodat een randje ontstaat.
- Bestrijk de omgevouwen deegrand met ei en bestrooi met de suiker.
- Prik het deeg op meerdere plekken in met een vork.
- Bak de bladerdeegbodem in de oven in 15-17 minuten lichtbruin en gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Klop intussen de slagroom met de slagroomversteviger en poedersuiker lobbig.
- Spatel de slagroom door de mascarpone met de helft van het vanillemerg.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien of snijd ze in plakjes.
- Bestrijk de deegbodem met de mascarpone en leg de aardbeien in strakke rijtjes erop.
- Meng de honing met de rest van het vanillemerg, de tijm, een snufje zout en peper.
- Sprenkel of strijk dit over de aardbeienplaattaart.
- 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- 1 ei (losgeklopt)
- 2 eetlepels suiker
- 200 milliliter slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- 50 gram poedersuiker
- 250 gram mascarpone
- 1 vanillestokje (opengesneden, merg eruit)
- 750 gram aardbeien (gewassen)
- 4 eetlepels honing
- 1 theelepel tijm