
Bijgerecht, Lunch
Aardbeiensalade met basilicum en geitenkaas
4 personen
20 minuten
Wist je dat fruit erg lekker is in de salade? Probeer bijvoorbeeld eens dit recept: een salade met aardbeien, geitenkaas en basilicum. Heerlijk fris van smaak!
Bereiden
- Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer de vruchten. Meng de balsamicoazijn met de honing en een beetje peper.
- Schep dit door de aardbeien en laat 15 minuten trekken.
- Verdeel de veldsla, jonge bladsla of rucola over 4 borden. Schep de aardbeien in een zeef en vang het marinadevocht op.
- Meng 2 eetlepels olijfolie door de marinade en sprenkel dit over de sla. Leg de aardbeien erop.
- Verdeel de geitenkaas of feta en basilicumblaadjes over de salade.
- 400 gram aardbeien
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 75 gram veldsla of 75 gram jonge bladsla of 75 gram rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram zachte geitenkaas (verkruimeld) of 150 gram feta (verkruimeld)