
Bijgerecht
Aardbeienwater met blauwe bessen en lavendel
4 personen
10 minuten
Heel simpel maar heel lekker en ook nog eens heel gezond. Kun jij tijdens de warme zomerdagen wel wat verkoeling gebruiken dan is dit fruitwater ideaal voor jou. Vervang in dit recept de lavendel door takjes rozemarijn en neem pitloze kersen in plaats van aardbeien.
Werkwijze
- Doe de blauwe bessen in een kom en kneus de bessen licht, zodat wat sap vrijkomt. Schep over in een kan.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien en leg ze op de blauwe bessen.
- Spoel de lavendel (onbespoten, uit eigen tuin) af onder koud water.
- Giet het (koolzuurhoudend) water op het fruit en voeg vlak voor het serveren de ijsblokjes en het bessensap of de siroop toe.
- 1 handje blauwe bes (gewassen)
- 1 handje aardbei (gewassen)
- 1 takje lavendel
- 1 liter koolzuurhoudend bronwater of
- 1 liter water (gekoeld)
- circa 10 ijsblokjes
- 2 eetlepels rode bessensap of
- 2 eetlepels frambozensiroop