
Nagerecht, Taart & cake, Traktatie
Aardbeikruimeltaartjes met tijm
4 personen
50 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de taartvormpjes in. Meng de bloem met het amandelmeel, de basterdsuiker en boter in een kom. Meng met je vingers tot deegkruimels.
- Verdeel tweederde van de kruimels over de taartvormpjes. Druk voorzichtig aan tegen de bodem en zijkanten.
- Bestrijk elk taartje met aardbeienjam, leg wat aardbeien erop en bestrooi met wat tijm. Bestrooi de taartjes met de rest van het kruimelmengsel en bak in de oven in circa 35 minuten gaar en goudbruin. Serveer met crème fraîche en garneer met tijm.
Bereidingstip
Amandelmeel is soms zo verkrijgbaar, maar kun je ook makkelijk zelf maken door blanke amandelen helemaal fijn te malen in een keukenmachine.
- 150 gram bloem
- 50 gram blanke amandelen (gemalen)
- 100 gram witte basterdsuiker
- 125 gram boter (koud, in blokjes)
- 4 eetlepels aardbeienjam
- 200 gram aardbeien (in stukjes)
- 2 takjes tijm (gerist)
- 4 eetlepels crème fraîche