Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Borrelhapje

Aardbeispiesjes met vijgen en krokante parmaham

6 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Dit aardbeispiesje met vijgen en krokante parmaham is een heerlijk hapje voor tussendoor! Een echte smaaksensatie met zowel zoet als hartig!

Bereiden

  1. Schep de aardbeien om met de balsamicoazijn en 1 eetlepel olie.
  2. Snijd de vijgen in kwarten en bedruppel ze met sherry of port.
  3. Bak in een koekenpan de parmaham in een eetlepel olie om en om knapperig.
  4. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken.
  5. Steek de stukjes ham om en om met de aardbeien, vijgen en basilicumblaadjes aan de satéprikkers.
  6. Leg ze op een schaal en maal er wat peper over.

 

  • 200 gram aardbeien
  • 1 scheutje balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 vijgen
  • 1 scheutje sherry of
  • 1 scheutje port
  • 4 plakken parmaham
  • 12 basilicumblaadjes
aardbeiparmahampicknickspiesvijgen

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?