
Bijgerecht, Borrelhapje
Aardbeispiesjes met vijgen en krokante parmaham
6 personen
15 minuten
Dit aardbeispiesje met vijgen en krokante parmaham is een heerlijk hapje voor tussendoor! Een echte smaaksensatie met zowel zoet als hartig!
Bereiden
- Schep de aardbeien om met de balsamicoazijn en 1 eetlepel olie.
- Snijd de vijgen in kwarten en bedruppel ze met sherry of port.
- Bak in een koekenpan de parmaham in een eetlepel olie om en om knapperig.
- Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukken.
- Steek de stukjes ham om en om met de aardbeien, vijgen en basilicumblaadjes aan de satéprikkers.
- Leg ze op een schaal en maal er wat peper over.
- 200 gram aardbeien
- 1 scheutje balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 vijgen
- 1 scheutje sherry of
- 1 scheutje port
- 4 plakken parmaham
- 12 basilicumblaadjes