
Bijgerecht
Afrikaanse ‘boerewors’ met zoetzure saus
4 personen
25 minuten
Dit recept voor echte Afrikaanse boerewors is ideaal voor deze zomer en mag niet ontbreken bij jouw barbecue.
Voorbereiden
Steek de barbecue of skottelbraai aan.
Bereidingswijze
- Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree 2-3 minuten.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook zachtjes 10-15 minuten. Laat de saus afkoelen en pureer eventueel met een staafmixer.
- Prik de saucijsjes in. Bestrijk ze met een beetje saus en gril circa 12 minuten op de barbecue of skottelbraai. Serveer met de zoetzure saus.
Bereidingstip
Dit recept is lekker met gele rozijnenrijst. Kook 300 gram rijst met 1⁄2 theelepel zout, 1 theelepel kurkuma, 1 kaneelstokje en 100 gram rozijnen. Verwijder het kaneelstokje voor het serveren.
- 8 rundersaucijzen of
- 8 braadworsten
- 2 eetlepels arachideolie of
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 50 milliliter rodevruchtenazijn of 50 milliliter azijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 eetlepel worcestershiresaus
- 0.5 theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade of 2 eetlepels abrikozenjam