
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Zalm met watermeloen, ananas en geitenkaas
4 personen
25 minuten
Een fris en fruitig gerecht voor de zonnige voorjaarsdagen. Laat de geitenkaas een beetje smelten voordat je deze aan de salade toevoegt.
Deze salade is ook lekker met gerookte zalm.
Benodigdheden
- Aluminiumfolie
- Barbecue
Werkwijze
- Meng de komkommer met de azijn, rode ui en zout en laat dit intrekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en houd apart.
- Schil de watermeloen en snijd deze in plakken van 2 cm dik. Snijd of steek de kern uit de plakken ananas.
- Bestrijk de ananas, watermeloen en zalm met arachideolie. Bestrooi de zalm met zout en peper.
- Rooster de watermeloen op de barbecue tot deze net warm is. Rooster de ananas tot er mooie grillstrepen ontstaan. Gril de zalm op een stuk aluminiumfolie, grillplaat of barbecue bakplaat circa 2 minuten per kant.
- Knijp de komkommerlinten eventueel iets uit. Leg ze op een plank en verdeel de zalm, meloen en ananas erover. Besprenkel met de dressing en verkruimel de geitenkaas erover.
Wijnadvies
Echt een gerecht voor Sauvignon Blanc. Die van Jean Sablenay heeft wat exotisch fruit en verfrist de zalm.
- 1 komkommer (in linten geschaafd)
- 3 eetlepels wittewijnazijn
- 1 rode ui (in halve ringen)
- circa 600 gram watermeloenen
- 1 verse ananas (geschild, in plakken van ca. 2 cm )
- 500 gram zalmfilets (in brede repen)
- arachideolie
- 200 gram zachte geitenkaas
- voor de dressing
- 50 milliliter olijfolie extra vergine
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel honing