Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Bijgerecht, Hoofdgerecht

Zalm met watermeloen, ananas en geitenkaas

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een fris en fruitig gerecht voor de zonnige voorjaarsdagen. Laat de geitenkaas een beetje smelten voordat je deze aan de salade toevoegt.

Deze salade is ook lekker met gerookte zalm.

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie
  • Barbecue

Werkwijze

  1. Meng de komkommer met de azijn, rode ui en zout en laat dit intrekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en houd apart.
  2. Schil de watermeloen en snijd deze in plakken van 2 cm dik. Snijd of steek de kern uit de plakken ananas.
  3. Bestrijk de ananas, watermeloen en zalm met arachideolie. Bestrooi de zalm met zout en peper.
  4. Rooster de watermeloen op de barbecue tot deze net warm is. Rooster de ananas tot er mooie grillstrepen ontstaan. Gril de zalm op een stuk aluminiumfolie, grillplaat of barbecue bakplaat circa 2 minuten per kant.
  5. Knijp de komkommerlinten eventueel iets uit. Leg ze op een plank en verdeel de zalm, meloen en ananas erover. Besprenkel met de dressing en verkruimel de geitenkaas erover.

Wijnadvies

Echt een gerecht voor Sauvignon Blanc. Die van Jean Sablenay heeft wat exotisch fruit en verfrist de zalm.

  • 1 komkommer (in linten geschaafd)
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 rode ui (in halve ringen)
  • circa 600 gram watermeloenen
  • 1 verse ananas (geschild, in plakken van ca. 2 cm )
  • 500 gram zalmfilets (in brede repen)
  • arachideolie
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • voor de dressing
  • 50 milliliter olijfolie extra vergine
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
ananasBBQfruitgeitenkaaslentemeloenPasenviswatermeloenzalmzomers genieten

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?