
Hoofdgerecht, Lunch
Appel-pancakes met rozemarijn
4 personen
25 minuten
Fan je een echte fan van fruit in je pannenkoek, of ben je op zoek naar eens wat anders? Probeer dan eens deze heerlijke appel-pancakes met rozemarijn!
Bereidingswijze
- Steek met de appelboor de klokhuizen uit de appels.
- Schil de appels en snijd ze in plakken.
- Meng de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en rozemarijn.
- Voeg al kloppend de karnemelk in gedeelten toe. Klop dan de eieren door het beslag.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan.
- Haal de appelringen door dit beslag en leg ze in de pan.
- Vul het gat met nog wat beslag en bak de pancakes in 2-3 minuten per kant aan beide kanten goudbruin.
- Serveer de appel-pancakes met rozemarijn met honing of stroop.
- 2 appels
- 225 gram bloem
- 15 gram bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 0.5 eetlepel rozemarijn (gehakt)
- 400 milliliter karnemelk
- 2 eieren
- 2 eetlepels boter
- honing of schenkstroop