
Nagerecht
Appel-rozijnenclafoutis met sinaasappelroom
6 personen
60 minuten
Een overheerlijk Frans gerecht dat zeker in de smaak zal vallen: appel-rozijnenclafoutis met sinaasappelroom. Ook erg lekker met een bol ijs erbij!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Verhit 20 gram boter in een koeken pan.
- Voeg 3 eetlepels suiker en 100 ml water toe en gaar de appels en rozijnen hierin circa 15 minuten.
- Bestrooi de ovenschaal met een beetje suiker.
- Smelt de rest van de boter goudbruin.
- Klop de eieren los met de rest van de basterdsuiker en voeg al kloppend de bloem toe.
- Voeg vervolgens al kloppend de melk, room en bruine boter toe.
- Giet dit beslag in de ovenschaal en verdeel de appels en rozijnen over het mengsel.
- Bak in de oven in 40-45 minuten goudbruin.
- Meng de sinaasappelrasp met de vanillesuiker en crème fraîche.
- Serveer de clafoutis met deze sinaasappelroom.
- Bestuif de appel-rozijnenclafoutis met sinaasappelroom eventueel met poedersuiker.
- 60 gram boter
- 100 gram witte basterdsuiker
- 4 (Elstar) appels (geschild, in partjes)
- 4 eetlepels rozijnen
- 4 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 100 milliliter melk
- 150 milliliter slagroom
- 1 sinaasappel (rasp)
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 milliliter crème fraîche
- evt. poedersuiker (om te bestuiven)