
Nagerecht, Taart & cake
Appelroosjes met kaneel-notenijs
4 personen
50 minuten
Er is niks lekkerder dan een goed dessert met een bol ijs erbij. Een heerlijke variant hiervan zijn de appelroosjes met kaneel-notenijs! Een echte aanrader waar iedereen van zal smullen.
Bereidingswijze
- Neem het roomijs uit de diepvries en laat in circa 15 minuten iets zachter worden.
- Rooster intussen de hazelnoten of amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
- Meng het ijs met het kaneelpoeder en de hazelnoten en zet weer terug in de diepvries.
- Snijd de appels verticaal doormidden. Snijd uit de helften het klokhuis en leg ze met het snijvlak op het werkvlak. Snijd de appels in heel dunne plakjes.
- Doe alle appelschijfjes in een kom. Meng met het citroensap aangelengd met water tot de schijfjes net bedekt zijn en verwarm circa 2 minuten in de magnetron.
- Laat goed uitlekken in een zeef.
- Verwarm de oven voor op 190ºC.
- Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en plak de helften in de lengterichting weer aan elkaar zodat je een lange reep deeg krijgt.
- Roer de marmelade los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee.
- Leg circa 10 appelschijfjes met de bolle kant naar boven, dakpansgewijs naast elkaar op de rand van het deeg. Zorg dat ze iets boven de rand uitsteken.
- Klap het randje bladerdeeg dubbel en rol het deeg losjes op.
- Zet de roosjes met de appelblaadjes naar boven in de holtes van de muffinvorm.
- Bak in de oven in circa 40 minuten gaar. Dek eventueel af met folie wanneer ze te bruin worden. Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi met poedersuiker.
- Serveer een bolletje kaneel-notenijs erbij en klaar zijn de appelroosjes met kaneel-notenijs
Tip: bij dit recept past een feestelijk glas zoete mousserende wijn uit Spanje: Gran Españoso Cava Demi Sec. Beschikbaar bij jouw Jan Linders filiaal.
- 250 milliliter roomijs
- 20 gram blanke hazelnoten of
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 20 gram amandelen
- 1 rode appel
- 1 citroen (sap)
- 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade of
- 2 eetlepels abrikozenjam
- poedersuiker