Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
appelroosjes met kaneel-notenijs
Nagerecht, Taart & cake

Appelroosjes met kaneel-notenijs

4 personen
50 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Er is niks lekkerder dan een goed dessert met een bol ijs erbij. Een heerlijke variant hiervan zijn de appelroosjes met kaneel-notenijs! Een echte aanrader waar iedereen van zal smullen.

Bereidingswijze

  1. Neem het roomijs uit de diepvries en laat in circa 15 minuten iets zachter worden.
  2. Rooster intussen de hazelnoten of amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  3. Meng het ijs met het kaneelpoeder en de hazelnoten en zet weer terug in de diepvries.
  4. Snijd de appels verticaal doormidden. Snijd uit de helften het klokhuis en leg ze met het snijvlak op het werkvlak. Snijd de appels in heel dunne plakjes.
  5. Doe alle appelschijfjes in een kom. Meng met het citroensap aangelengd met water tot de schijfjes net bedekt zijn en verwarm circa 2 minuten in de magnetron.
  6. Laat goed uitlekken in een zeef.
  7. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  8. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en plak de helften in de lengterichting weer aan elkaar zodat je een lange reep deeg krijgt.
  9. Roer de marmelade los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee.
  10. Leg circa 10 appelschijfjes met de bolle kant naar boven, dakpansgewijs naast elkaar op de rand van het deeg. Zorg dat ze iets boven de rand uitsteken.
  11. Klap het randje bladerdeeg dubbel en rol het deeg losjes op.
  12. Zet de roosjes met de appelblaadjes naar boven in de holtes van de muffinvorm.
  13. Bak in de oven in circa 40 minuten gaar. Dek eventueel af met folie wanneer ze te bruin worden. Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi met poedersuiker.
  14. Serveer een bolletje kaneel-notenijs erbij en klaar zijn de appelroosjes met kaneel-notenijs

Tip: bij dit recept past een feestelijk glas zoete mousserende wijn uit Spanje: Gran Españoso Cava Demi Sec. Beschikbaar bij jouw Jan Linders filiaal.

  • 250 milliliter roomijs
  • 20 gram blanke hazelnoten of
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 20 gram amandelen
  • 1 rode appel
  • 1 citroen (sap)
  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade of
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • poedersuiker
appeldessertijs

Ook interessant

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?