
Nagerecht, Taart & cake
Appelschijven met amarettischuim
4 personen
40 minuten
Heb je appels over? Probeer deze appelschijven met amarettischuim eens. Extra lekker met appels uit eigen streek! Erg lekker als dessert of tussendoortje.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Snijd van de appels een klein stukje van de boven- en onderkant af en boor het klokhuis eruit.
- Snijd van de appels 8 schijven van gelijke dikte en leg ze op de bakplaat.
- Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf met de poedersuiker.
- Stamp de (amaretti)koekjes fijn en schep de koekkruimels door het eiwitschuim.
- Verdeel het schuim over de appelschijven en bestrooi met het amandelschaafsel.
- Bak de appelschijven in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
- Serveer de appelschijven met amarettischuim warm of lauwwarm.
Tip: vervang de amandelkoekjes in dit recept door verkruimelde kandijkoeken.
- 3 grote (Elstar)appels (gewassen)
- 2 eiwitten
- 50 gram poedersuiker
- 100 gram Italiaanse amandelkoekjes
- 20 gram amandelschaafsel