
Nagerecht, Taart & cake
Appeltaart met rozemarijn
8 personen
45 minuten
Lekker vers gemaakte appeltaart met een verrassende smaak door de rozemarijn. Perfect om te bakken tijdens de typische herfstdagen. Lekker met een bolletje room- of kaneelijs.
Let op: neem je tijd, want deze appeltaart moet 75 minuten in de oven.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180ÂșC en vet de springvorm in.
- Klop in een kom de boter, vanillesuiker, 100 gram basterdsuiker en een snuf zout luchtig en voeg al kloppend 1 ei toe.
- Voeg het bakmeel toe en meng tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit en bekleed de springvorm met 2/3 van het deeg.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
- Meng de appels met de kaneel, overige suiker, rozijnen, custard en rozemarijn en schep de appelvulling op de bodem.
- Rol het overige deeg uit tot een lap.
- Snijd met een mes vormpjes (bijvoorbeeld herfstblaadjes) uit het deeg en leg de deegvormpjes op de appelvulling.
- Klop het overige ei los en bestrijk met een kwastje de deegvormpjes.
- Bak de taart in de oven in 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.
- Neem uit de oven, laat een beetje afkoelen en bestuif met poedersuiker.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 680 kcal |
Koolhydraten | 92 g |
Eiwit | 8 g |
Vet Waarvan verzadigd |
30 g 19 g |
- 250 gram zachte boter (in blokjes)
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels paneermeel
- 11 appels (geschild, in plakjes)
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 100 gram rozijnen (geweld)
- 2 eetlepels custardpoeder
- 1 eetlepel rozemarijn (fijngehakt, naaldjes)
- poedersuiker
- roomijs of kaneelijs