
Nagerecht, Taart & cake
Appeltaart met sinaasappel-kaneelroom
8 personen
95 minuten
Gesponsord artikel
De appeltaart is een echte klassieker. Probeer ook eens deze verrassende variant: appeltaart geserveerd met sinaasappel-kaneelroom.
Benodigdheden
- Springvorm
Overige tijden
- 50 minuten bereidingstijd
- 45 minuten oventijd
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloem met de basterdsuiker en een mespuntje zout.
- Snijd de Blue Band boter met 2 messen in kleine stukjes en schep deze door de bloem. Voeg de eidooier toe en kneed met koele handen tot een samenhangend deeg.
- Vet de springvorm in. Rol het deeg iets uit en druk uit op de bodem en langs de rand van de springvorm. Zet de vorm met het deeg afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de abrikozen met het sinaasappelsap zonder te koken.
- Meng de bitterkoekjes, abrikozen, custardpoeder en 2 theelepels van de kaneel door de appels. Verdeel deze vulling over de taartbodem.
- Bestrooi met de amandelen, gemengd met de suiker, en bak de taart net onder het midden in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
- Meng de ingrediënten voor de sinaasappel-kaneelroom met de rest van de kaneel. Serveer de appeltaart met de room.
- 300 gram bloem
- 125 gram witte basterdsuiker
- 200 gram Blue Band boter (koud)
- 1 eidooier
- 250 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)
- 100 milliliter sinaasappelsap
- 8 bitterkoekjes (in stukjes)
- 2 eetlepels custardpoeder
- 3 theelepels kaneel
- 750 gram appels (geschild, in stukjes)
- 50 gram geschaafde amandelen
- 3 eetlepels suiker
- voor de sinaasappel-kaneelroom:
- 250 milliliter demi crème fraîche
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade