
Nagerecht
Arretjescake van chocolademousse met pistache en rozijnen
4 personen
20 minuten
In het zuiden zijn we gek op zoetigheid! Een heerlijk dessert mag dan natuurlijk ook niet ontbreken bij het kerstdiner. Met deze arretjescake komt dat helemaal goed! Begin op tijd: de arretjescake moet minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Tip: ga voor een feestelijke proeverij en maak naast de arretjescake ook de trifle, pistacherol én het kwarktaartje!
Bereiding
- Week de blaadjes gelatine 10 minuten in ruim koud water.
- Breng de koffie in een pannetje aan de kook en haal de pan van de warmtebron.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de hete koffie. Laat iets afkoelen.
- Bekleed ondertussen de cake- of bakvorm met aluminiumfolie.
- Meng de chocolademousse met de koffie met gelatine, de stukjes biscuitkoekjes, 50 gram walnoten en de rozijnen.
- Vul de cake- of bakvorm met het chocolademengsel en strooi de resterende walnoten erover. Druk voorzichtig een beetje aan.
- Laat dit minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Neem de aluminiumfolie uit de cake- of bakvorm en snijd plakken van de arretjescake.
Wijntip
Serveer hier een lekkere zoete dessertwijn bij met tonen van chocolade. Ook past een chocolade likeur hier perfect bij.
- 2 blaadjes gelatine
- 50 ml koffie
- 500 ml chocolademousse
- 250 gram biscuitkoekjes, in stukjes
- 75 gram walnoten, grof gehakt
- 75 gram rozijnen