Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Hoofdgerecht

Asperge ‘Caesar’

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Caesarsalade, maar dan anders. Namelijk met witte asperges, ei, Parmezaanse kaas en zelfgemaakte croutons. We durven te wedden dat zelfs bedenker Caesar Cardini deze variant onweerstaanbaar vindt.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het stokbrood in de lengte in flinterdunne plakken. Bestrijk met de olijfolie en bak in de oven in circa 7 minuten krokant.
  2. Schil intussen de asperges en blancheer ze in 4-8 minuten beetgaar, afhankelijk van de dikte.
  3. Roer voor de mayonaise de eidooiers, mosterd, citroensap, knoflook en ansjovis glad. Giet al kloppend de zonnebloemolie erbij.
  4. Pocheer de hele eieren. Maak op borden een spiegel van de mayonaise en leg de asperges erop. Verkruimel het brood. Verdeel de gepocheerde eieren, broodkruim en parmezaan erover.
  • 0.5 stokbrood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram witte asperges
  • 4 eieren
  • 100 gram Parmezaanse kaas (in flinters)
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 teentjes knoflook (geraspt)
  • circa 8 ansjovisfilets (fijngehakt)
  • 200 milliliter zonnebloemolie
weekmenu-22

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?