
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Asperge ‘Caesar’
4 personen
25 minuten
Caesarsalade, maar dan anders. Namelijk met witte asperges, ei, Parmezaanse kaas en zelfgemaakte croutons. We durven te wedden dat zelfs bedenker Caesar Cardini deze variant onweerstaanbaar vindt.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het stokbrood in de lengte in flinterdunne plakken. Bestrijk met de olijfolie en bak in de oven in circa 7 minuten krokant.
- Schil intussen de asperges en blancheer ze in 4-8 minuten beetgaar, afhankelijk van de dikte.
- Roer voor de mayonaise de eidooiers, mosterd, citroensap, knoflook en ansjovis glad. Giet al kloppend de zonnebloemolie erbij.
- Pocheer de hele eieren. Maak op borden een spiegel van de mayonaise en leg de asperges erop. Verkruimel het brood. Verdeel de gepocheerde eieren, broodkruim en parmezaan erover.
- 0.5 stokbrood
- 4 eetlepels olijfolie
- 500 gram witte asperges
- 4 eieren
- 100 gram Parmezaanse kaas (in flinters)
- 2 eidooiers
- 1 theelepel mosterd
- 3 eetlepels citroensap
- 3 teentjes knoflook (geraspt)
- circa 8 ansjovisfilets (fijngehakt)
- 200 milliliter zonnebloemolie