Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Hoofdgerecht, Salades

Asperges met basilicumsaus en serranoham

3 personen
35 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

De asperges liggen weer  in de winkel en ze worden nog iedere dag lekkerder. Heb je even geen asperge inspiratie meer? Volg dan dit recept en zet weer een lekkere variant op tafel.

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Grote pan

Werkwijze

  1. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges.
  2. Breng in een grote pan (of speciale aspergepan) ruim water aan de kook met 1/2 theelepel zout en de suiker. Kook de asperges circa 5 minuten.
  3. Schakel de warmtebron uit, leg een deksel op de pan en laat de asperges 15-20 minuten in het hete water nagaren, afhankelijk van de dikte.
  4. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard.
  5. Verhit het bak- product en bak hierin de krieltjes in circa 10 minuten bruin en knapperig.
  6. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de basilicum erdoor. Pel de eieren en halveer ze.
  7. Verdeel de sla over grote borden en bestrooi met wat ui.
  8. Leg de asperges met de kopjes naar één kant op de sla en schep de saus erover.
  9. Leg de plakjes serranoham erop. Garneer met de halve eieren en zon- gedroogde tomaat.
  10. Serveer de krieltjes erbij.
  • 1 kilogram witte asperge (geschild)
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 450 gram minikrieltjes
  • 1 zakje saus voor asperges
  • 1 bosje verse basilicum (fijngehakt)
  • 75 gram jonge bladsla (zakje)
  • 2 rode uien (grof gesnipperd)
  • 200 gram serranoham
  • 4 zongedroogde tomaatjes (in reepjes)
aspergebasilicumkrieltjesseizoenserranoham

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?