
Hoofdgerecht
Asperges met beenham, krieltjes en ei
4 personen
30 minuten
Een heerlijk streekrecept met het witte goud: asperges met beenham, krieltjes en ei! Een klassieker die in het voorjaar niet mag ontbreken. Serveer het gerecht met een lekkere roomsaus en je zet een echte streektopper op tafel!
Bereidingswijze
- Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Zet de asperges met de kopjes naar boven in een aspergepan of grote pan kokend water met zout en de suiker. Kook de asperges in circa 10 minuten beetgaar.
- Schakel de warmtebron uit en laat de asperges in de pan nog circa 10 minuten nagaren.
- Kook intussen de krieltjes gaar. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
- Kook de eieren in 6-8 minuten hard. Smelt de boter in een pan, maar laat niet koken.
- Neem de asperges voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Pel de eieren en hak ze fijn.
- Verdeel de asperges over 4 borden. Verdeel de beenham over de borden. Schep een portie krieltjes erop en maak af met ei en gesmolten boter. Bestrooi met de peterselie.
- 2 kilogram witte asperges
- 1 snufje suiker
- 750 gram krieltjes
- 4 eieren
- 150 gram boter
- 200 gram gekookte beenham
- 1 handje platte peterselie (fijngehakt)