Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Asperges met beenham, krieltjes en ei

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een heerlijk streekrecept met het witte goud: asperges met beenham, krieltjes en ei! Een klassieker die in het voorjaar niet mag ontbreken. Serveer het gerecht met een lekkere roomsaus en je zet een echte streektopper op tafel!

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Zet de asperges met de kopjes naar boven in een aspergepan of grote pan kokend water met zout en de suiker. Kook de asperges in circa 10 minuten beetgaar.
  2. Schakel de warmtebron uit en laat de asperges in de pan nog circa 10 minuten nagaren.
  3. Kook intussen de krieltjes gaar. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook de eieren in 6-8 minuten hard. Smelt de boter in een pan, maar laat niet koken.
  5. Neem de asperges voorzichtig uit de pan en laat goed uitlekken. Pel de eieren en hak ze fijn.
  6. Verdeel de asperges over 4 borden. Verdeel de beenham over de borden. Schep een portie krieltjes erop en maak af met ei en gesmolten boter. Bestrooi met de peterselie.
  • 2 kilogram witte asperges
  • 1 snufje suiker
  • 750 gram krieltjes
  • 4 eieren
  • 150 gram boter
  • 200 gram gekookte beenham
  • 1 handje platte peterselie (fijngehakt)
aspergebeenhamlentePasenwitte asperges

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?