
Hoofdgerecht, Lunch
Asperges met burrata, kruim van parmaham en basilicumolie
4 personen
40 minuten
Onze AA-kwaliteit asperges komen vertrouwd uit onze eigen streek en zijn heerlijk van smaak. Deze asperges spelen een hoofdrol in dit heerlijke gerecht: zachte asperges geserveerd met een kruim van Onze Trots parmaham, burrata en zelfgemaakte basilicumolie. De lente op je bord!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg daarop de plakken parmaham. Zorg dat ze elkaar niet raken.
- Bak de parmaham in 10-12 minuten krokant in de voorverwarmde oven. Laat de plakken even afkoelen, breek ze in kleine stukjes en zet apart tot verder gebruik.
- Schil de asperges en snijd het kontje eraf. Doe de asperges in een pan met (ruim) koud water en zorg dat ze helemaal onder water staan. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook.
- Laat de asperges 8 minuten zachtjes koken. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
- Meng ondertussen in de blender of in een maatbeker met een staafmixer de olijfolie en basilicum tot een egaal geheel. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: In plaats van zout kun je ook 4 ansjovisjes mixen met de basilicum-olie. - Hak de hazelnoten grof. Verdeel de asperges over de vier borden en leg op elk bord een bol burrata bovenop de asperges. Verdeel de basilicum-olie over de bollen burrata en sprenkel wat over de asperges. Garneer met de gehakte hazelnoten, blaadjes verse basilicum en stukjes parmakruim.
- 1 kilo witte asperges
- 4 bollen burrata
- 160 gr Onze Trots parmaham
- 16 gr verse basilicum + wat extra blaadjees ter garnering
- 200 ml extra vierge olijfolie
- 4 el hazelnoten