
Hoofdgerecht
Aubergine-cannelloni met mozzarella
4 personen
35 minuten
Bijzondere variant op de klassieke cannelloni. Aubergine-cannelloni met mozzarella, heerlijk!
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de olijfolie met de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Snijd elke aubergine in de lengte in 8 dunne plakken en bestrijk rondom met het oliemengsel.
- Verhit een grillpan en gril hierin de aubergineplakken aan beide kanten tot er grillstrepen ontstaan. Meng in de ovenschaal de gezeefde tomaten met de pesto. Snijd elke bol mozzarella in 8 dunne plakken.
- Leg op elke plak aubergine een plak ham, mozzarella en een basilicumblaadje, rol op en leg op de tomatensaus in de ovenschaal. Herhaal dit totdat alle plakken op zijn.
- Bak circa 15 minuten in de oven, totdat de mozzarella is gesmolten. Serveer de aubergine-cannelloni met het stokbrood.
Bereidingstip
Serveer dit recept met 300 gram tagliatelle in plaats van stokbrood.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 510 kcal |
Koolhydraten | 47 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
22 g 10 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 2,4 g |
- 30 milliliter olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 aubergines
- 350 gram gezeefde tomaten
- 3 eetlepels rode pesto
- 8 plakken rauwe hammen (gehalveerd)
- 2 bollen buffelmozzarella of 2 bollen mozzarella
- 16 basilicumblaadjes
- 1 groot stokbrood (in plakken)