
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Aubergine pizza’tjes met tomaat en mozzarella
3 personen
10 minuten
Een variant op de klassieke mini-pizza: pizza’tjes van aubergine! Beleg ze met tomaat en mozzarella, grill ze kort op de gourmetplaat en bestrooi met wat kruiden. Een echte kerstgourmet-tip!
Bereidingswijze
- Snijd 1 aubergine in plakken van 2 cm dik. Besmeer elke plak met ½ theelepel tomatenpuree
- Snijd de mozzarella in plakken en leg op elke plak aubergine een plak mozzarella
- Leg een blaadje basilicum bovenop en bestrooi met een snuf peper en zout
- Gaar de aubergine pizza’tjes op de gourmetplaat
Tip: Probeer ook eens de gevulde kastanjechampignons en de courgette-rolletjes
- 1 aubergine
- 3 tl tomatenpuree
- 1 bol mozzarella
- Verse basilicum
- Peper
- Zout