
Lunch, Ontbijt
Avocado met ei en geroosterd spek
4 personen
25 minuten
Lekker gerecht voor een geweldig kerstontbijt. Het frisse van de avocado combineert goed met het zoute van het spek en het eitje maakt het gerecht af.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
- Hol de avocadohelften met een spitse lepel iets verder uit en besprenkel met citroensap. Leg de halve avocado’s in de schaaltjes en breek 1 ei boven elke avocadohelft.
- Bestrooi met zout en (cayenne)peper. Zet de schaaltjes op een bakplaat en leg het ontbijtspek ernaast op de plaat.
- Bak 10-12 minuten in het midden van de oven tot het ei gaar en het spek krokant is. Leg de avocado’s op bordjes en bestrooi met de tomaat en tijm. Leg de plakken spek erop.
Bereidingstips
- Verkruimel het krokante spek over de eieren.
- Vervang de tijm in dit recept door gehakte bosui of Italiaanse kruiden.
Eet dit in combinatie met de kerstkrans en de Spicy café latte voor een compleet kerstontbijt!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 305 kcal |
Koolhydraten | 8 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
24 g 4 g |
Vezels | 5 g |
Zout | 1,1 g |
- 2 avocado's
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eieren
- 1 snufje cayennepeper
- 6 plakjes ontbijtspek
- 4 zongedroogde tomaatjes (in reepjes, op olie)
- 0.5 eetlepel verse tijm (gehakt) of 0.5 theelepel gedroogde tijm