
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Aziatische biefspiesjes
4 personen
20 minuten
Het lekkerste stukje vlees uit eigen streek in combinatie met de smaken van Azië. Je eigen vlees marineren is toch altijd lekkerder!
Lees hier onder hoe je deze heerlijke spiesjes maakt.
Bereidingswijze
- Rijg de biefstuk, rode en groene paprika om en om aan de prikkers.
- Schenk tweederde van de marinade erover en laat minimaal 4 uur afgedekt marineren in de koelkast.
- Meng de overige marinade met de honing.
- Steek de barbecue aan en gril de spiesjes in circa 4 minuten rondom goudbruin.
- Bestrijk de spiesjes tijdens het grillen met de honingmarinade.
- Bestrooi met de bosui en gebakken uitjes en serveer direct.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 305 kcal |
Koolhydraten | 17 g |
Eiwit | 32 g |
Vet Waarvan verzadigd |
12 g 4 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 2,6 g |
Wijnadvies: Bij dit gegrild vlees recept past een Argentijnse Malbec van Casa de Campo heel goed.
- 4 (Limousin)biefstukken (in blokjes)
- 1 rode paprika (in stukken)
- 1 groene paprika (in stukken)
- 1 eetlepel honing
- 2 lente-/bosuitjes (in dunne reepjes)
- 4 eetlepels gebakken uitjes (bakje)
- voor de marinade
- 7 eetlepels sojasaus
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel verse gember (fijngehakt)