
Hoofdgerecht
Aziatische biefstukspiesjes
4 personen
260 minuten
Niks lekkerder dan een goede spies van de BBQ! Probeer deze variant eens met Aziatische biefstuk en rode paprika. Een aanrader, vooral wanneer je de ingrediënten uit eigen streek haalt. Kies bijvoorbeeld voor het Limousin biefstuk en paprika uit eigen streek. Heerlijk vertrouwd en lekker!
Bereidingswijze
- Snijd de biefstuk en de paprika in vierkante stukken. Leg de satéprikkers alvast in een laagje water zodat ze straks niet verbranden op de BBQ.
- Rijg de biefstuk, rode en groene paprika om en om aan de prikkers en leg deze in een kom of op een diep bord.
- Bereid ondertussen de marinade door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen in een kommetje.
- Schenk tweederde van de marinade over de spiesen en laat minimaal 4 uur afgedekt marineren in de koelkast.
- Meng na deze 4 uur de overige marinade met de honing.
- Steek de barbecue aan en gril de spiesjes in circa 4 minuten rondom goudbruin. Bestrijk de spiesjes tijdens het grillen met de honingmarinade
- Bestrooi met de bosui en gebakken uitjes en serveer direct.
Tip: Geen BBQ bij de hand? De spiesjes kun je ook prima grillen in een (grill)pan!
- 4 Limousin (kogel)biefstukken of 4 biefstukken
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel honing
- 2 lente-/bosuitjes
- 4 eetlepels gebakken uitjes (bakje)
- voor de marinade:
- 7 eetlepels sojasaus
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel verse gember (fijngehakt)