
Hoofdgerecht, Voorgerecht
Aziatische carpaccio met soja-mayonaise
4 personen
10 minuten
Serveer de klassieke carpaccio eens anders! Door de toevoeging van soja-mayonaise krijgt onze rundercarpaccio de herkenbare Aziatische smaak. Onze rundercarpaccio is de héle maand december extra scherp geprijsd en dus zet je niet alleen een verrassend, maar ook voordelig voorgerecht op tafel tijdens het kerstdiner!
Bereidingswijze
- Snijd de komkommer met een dunschiller in mooie dunne repen. Snijd de lente-ui in ringetjes en de radijs in zo dun mogelijke plakjes. Tip: dit kun je gemakkelijk doen met een kaasschaaf.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn.
- Meng de sojasaus door de mayonaise. Schep de soja-mayonaise in een boterhamzakje. Hiermee kun je straks mooie toefjes maken!
- Verdeel de carpaccio’s over twee borden. Breng op smaak met sesamolie, peper en zout.
- Drapeer de komkommerslierten erover (of maak er kleine rolletjes van) en verdeel de lente-ui en plakjes radijs over de carpaccio. Garneer met pijnboompitten en parmezaanse kaas.
- Knip een klein puntje van het met soja-mayonaise gevulde boterhamzakje en spuit mooie toefjes op de carpaccio. Sprenkel tenslotte nog de sojadressing over het gerecht.
Serveertip
Laat de carpaccio voor het serveren een half uur op kamertemperatuur komen. Hierdoor krijgt het vlees meer smaak.
- 2 pakjes Jan Linders rundercarpaccio
- 6 radijsjes
- 1 komkommer
- 2 lente-uien
- 4 tl sesamolie
- 2 el sojasaus
- 4 el mayonaise
- 2 el sojadressing