
Lunch
Bagels met kruidige feta-omelet
4 personen
15 minuten
Ben jij je simpele boterhammen ook moe? Met het paasontbijt kun je je boterhammen gewoon aan de kant leggen. Deze bagel zorgt voor iets gevarieerd en is hartstikke lekker!
Benodigdheden
- Koekenpan met antiaanbaklaag
- Vershoudfolie
Werkwijze
- Klop de eieren in een grote kom los met een snufje zout, peper, de bosui, kruiden en feta.
- Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbakÂlaag en giet het eimengsel erin.
- Laat op middelhoge stand stollen en keer de omelet met behulp van een bord om.
- Bak nog een halve minuut en laat de omelet op een bord glijden. Laat helemaal afkoelen en dek af met folie.
- Snijd de broodjes open en besmeer ze met de roomkaas. Beleg ze met een stuk koude of opgewarmde omelet.
- Leg er naar wens nog wat takjes peterselie tussen en verkruimel extra feta erover.
- Neem eventueel mee in een broodtrommel voor de lunch.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 490 kcal |
Koolhydraten | 50 g |
Eiwit | 24 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 8 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 2,2 g |
- 8 eieren
- 3 lente-/bosuitjes (fijngehakt)
- 1 bos platte peterselie (fijngehakt)
- 1 eetlepel verse tijm (alleen de blaadjes)
- 75 gram feta (verkruimeld) en
- 30 gram feta (verkruimeld, om te bestrooien)
- 1 eetlepel olie
- 4 harde witte broodjes (naar keuze)
- 2 eetlepels roomkaas