
Borrelhapje, Nagerecht, Ontbijt, Traktatie
Bananen-envelopjes met kaneelglazuur
10 personen
25 minuten
Een variatie op de appelflap: bananen-envelopjes met kaneelglazuur. Deze lekkere snack heb je in 25 minuten op tafel staan. Let op: laat ze na het bakken wel even afkoelen want de vulling kan erg heet zijn.
Benodigdheden
- bakplaat met bakpapier (ingevet)
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Besprenkel de banaan met citroensap. Meng de suiker met de koekkruiden en schep de banaan erdoor.
- Verdeel deze vulling over de plakjes deeg en bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw de deegranden diagonaal naar het midden over de vulling en druk ze dicht.
- Leg de envelopjes op de bakplaat en bestrijk met de rest van het ei. Bak in de oven in 14-15 minuten goudbruin.
- Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Klop voor het glazuur de eiwitten schuimig en roer in gedeelten de poedersuiker en kaneel erdoor.
- Verdeel het glazuur over de iets afgekoelde bananenenvelopjes en bestrooi met de amandelen.
- Laat de envelopjes een aantal minuten afkoelen.
Smakelijk!
 Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 420 kcal |
Koolhydraten | 63 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
16 g 8 g |
- 4 bananen (in plakjes)
- 1 citroen (sap)
- 100 gram suiker
- 1 theelepel koekkruiden
- 10 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 1 ei (losgeklopt)
- 75 gram amandelschaafsel
- 2 eiwitten
- 250 gram poedersuiker
- 1 theelepel kaneelpoeder