
Lunch, Ontbijt
Bananenbrood met hazelnoot
8 personen
20 minuten
Ben je op zoek naar een nieuw recept voor bananenbrood? Probeer dit bananenbrood met hazelnoot eens! In 20 minuten staat het beslag in de oven. Even bakken, laten afkoelen en smullen maar.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Maal de hazelnoten grof met de staafmixer en rooster lichtbruin op een bakplaat in de oven. Laat afkoelen.
- Pureer intussen de bananen.
- Klop de boter met de basterdsuiker, speculaaskruiden en een snuf zout glad.
- Voeg de eieren een voor een toe en klop goed door.
- Klop het bakmeel, de baksoda en hazelnoten erdoor.
- Klop dan de karnemelk en gepureerde banaan door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar.
- Laat het bananenbrood met hazelnoot afkoelen en snijd in plakken. Smakelijk!
- 150 gram hazelnoten
- 3 bananen (rijp)
- 100 gram boter (gesmolten)
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel koekkruiden
- 3 eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel baking soda (bakproducten)
- 100 milliliter karnemelk