
Hoofdgerecht
Barbecue-speklapjes
4 personen
30 minuten
Voorbereiden
Breng alle ingredièˆnten voor de barbecuesaus in een steelpan aan de kook en laat circa 1 uur inkoken op een lage stand. Roer regelmatig door om verbranden te voorkomen. Pureer de saus en haal door een zeef. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de speklapjes rondom met de barbecuesaus en laat minimaal 3 uur marineren. Steek de barbecue aan.
Bereidingswijze
- Bak de speklapjes op de barbecue rondom goudbruin. Bestrijk de speklapjes tijdens het grillen met extra marinade en let op dat de marinade niet verbrandt.
- 4 speklapjes
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 rode peper (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel appelazijn of 1 eetlepel azijn
- 3 eetlepels appelmoes
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder of 1 eetlepel paprikapoeder