
Bijgerecht
Barbecuesaus met gekaramelliseerde sjalot
4 personen
30 minuten
Heb je altijd al eens je eigen barbecuesaus willen maken? Wij vertellen je hoe!
Er is niets lekkerder dan om bij je zelf gegrilde stukje vlees ook je zelf gemaakte barbecuesaus te serveren. Verras vrienden en familie met deze heerlijke barbecuesaus.
Benodigdheden
- Schone jampot met deksel
Werkwijze
- Verhit de olie en fruit hierin de sjalotten en knoflook op een lage stand in 5-8 minuten bruin en kleverig.
- Voeg een flinke snuf cayennepeper toe en fruit kort mee.
- Voeg de tomatenketchup, wittewijnazijn, scherpe fijne mosterd, worcestersaus en bruine basterdsuiker toe.
- Breng de saus aan de kook tot alle suiker is opgelost en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met zout en peper of eventueel tabasco.
- Laat de saus afkoelen en bewaar in de koelkast in een schone afgesloten pot.
- 2 eetlepels olie
- 150 gram sjalotjes (in halve ringen)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- cayennepeper
- 250 milliliter tomatenketchup
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 2 theelepels worcestershiresaus
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- evt. tabasco (naar smaak)