
Bijgerecht
BBQ flatbread
8 personen
35 minuten
Een keer iets anders dan stokbrood bij de barbecue? Ga voor dit heerlijke flatbread, bereid op de barbecue. Lekker zomers en ideaal om te delen!
Graag een variatie? Kneed 1 theelepel gehakte tijm en rozemarijn door het deeg voor een Provençaals broodje.
Benodigdheden
- Barbecue
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Meng het zelfrijzend bakmeel met ½ theelepel zout, de yoghurt, Italiaanse kruiden en tomaten.
- Kneed tot een deeg dat niet aan je handen plakt (voeg indien nodig een beetje extra bakmeel toe). Verdeel het deeg in 8 porties en duw tot platte broodjes.
- Bestrijk ze met olijfolie en leg op het barbecuerooster. Gril 4-5 minuten, keer ze om en rooster nog 4-5 minuten tot de broodjes knapperig en goudbruin zijn.
- 375 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 milliliter yoghurt
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes (gehakt op olie) of
- 2 eetlepels olijven (gehakt)
- 3 eetlepels olijfolie