
Hoofdgerecht
Bbq pizza
4 personen
40 minuten
Een keer wat anders op de barbecue? Probeer deze Italiaanse barbecue pizza eens! Wil je graag een extra dunne en knapperige bodem, vervang dan het pizzadeeg door tortilla’s of wraps.
Benodigdheden
- Aluminiumfolie
Bereiden
- Bestrijk de stukken courgette en paprika met een beetje olie en rooster ze op de barbecue of in de grillpan aan beide kanten mooi bruin. Doe dit ook met de tomaatjes aan de tros maar rooster deze iets korter.
- Bestrooi de groenten met zout, versgemalen peper en de Italiaanse kruiden.
- Vouw 4 stukken aluminiumfolie dubbel en smeer ze in met olie.
- Snijd het deeg in vier gelijke stukken en leg deze op de ingevette aluminiumfolie. Bestrooi het deeg met kaas en verdeel de groenten erover.
- Leg de pizza’s op de barbecue en doe het deksel dicht. Laat de pizza’s circa 15 minuten bakken. Lekker met een knapperige rucolasalade met dressing en pijnboompitten.
- 1 courgette (in plakken)
- 1 rode paprika (in parten)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 trossen cherry-/kerstomaatjes
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
- 1 pak kant-en-klaar pizzadeeg
- 1 gram kaas (geraspt)
- olie (om in te vetten)