
Bbq sandwich met speenvarkenham, sperziebonen en witlof
Door Jan Linders
Maak deze heerlijke BBQ sandwich met speenvarkenham, sperziebonen en witlof. Een echte streek-sandwich met vlees én groente uit onze eigen streek!
Werkwijze voor speenvarkenham
- Verwarm de oven voor op 150˚C.
- Leg de ham op een bakplaat en zet hem 1 uur in de voorverwarmde oven. Hierna 5 minuten laten rusten.
- Daarna in plakken snijden.
Werkwijze op de barbecue
Het speenvarkenhammetje kan alleen op de barbecue met een temperatuur van maximaal 160˚C, je hebt dus een barbecue nodig waarbij je de temperatuur kunt reguleren.
Bereidingswijze streek-sandwich
- Steek de barbecue op tijd aan zodat deze goed warm is.
- Maak de sperziebonen schoon en blancheer deze kort in water met een beetje zout. Laat ze goed uitlekken.
- Wikkel een bosje sperziebonen in een plak ontbijtspek dat ingestreken is met gembersiroop. Bak dit rondom knapperig op de barbecue.
- Halveer de witlof en verwijder de harde kern, blancheer deze in water met een beetje zout en laat goed uitlekken.
- Grill de gehalveerde witlof aan beide kanten op de barbecue mooi bruin. Bestrooi ze met een beetje zout.
- Haal de trostomaatjes los en leg ze op een aluminium grillschaal. Bedruppel met olijfolie, oregano en een beetje peper en zout. Grill ze kort op de barbecue.
- Snijd het Turks brood open en grill de binnenkanten kort op de barbecue.
- Leg op de onderste helft de plakken speenvarkenham en verdeel hierover de in spek gewikkelde sperziebonen, gehalveerde witlof en trostomaatjes.
- Dek af met de bovenkant van het Turks brood en grill dit nog een paar minuten op de barbecue. Snijd het brood in punten.