
Hoofdgerecht
Beef & bierpie
4 personen
75 minuten
Hoe leuk is het om iedereen een eigen ‘pie’ te serveren? In dit recept maken we een ‘beef & bierpie’ en krijgt iedereen zijn eigen ovenschaaltje! Je vult de ‘pie’ met groente en heerlijk stoofvlees gemaakt met donker bier.
Benodigdheden
- 4 éénpersoons ovenschaaltjes
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook, knolselderij en winterwortel 4-5 minuten. Voeg het vlees toe en bak 2-3 minuten mee.
- Schep de bloem erdoor en bak nog 2-3 minuten.
- Giet het bier erbij en voeg de tijm, laurier en peterselie toe.
- Stoof afgedekt 1,5-2 uur op een lage stand tot het vlees zacht is. Neem 30 minuten voor het einde van de stooftijd het deksel van de pan.
- Bestrijk de randen van de ovenschaaltjes met ei.
- Verwijder de laurierblaadjes en schep het vleesmengsel in de schaaltjes.
- Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en plak het deeg op de schaaltjes.
- Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi met sesamzaad.
- Zet de schaaltjes 20-25 minuten in de oven totdat het deegdeksel goudbruin is.
Smakelijk!
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 kleine knolselderij (geschild, in blokjes)
- 300 gram winterwortels (in plakjes)
- 750 gram magere runderlappen (in blokjes van ca. 2 cm)
- 2 eetlepels bloem
- 2 flesjes donker bier
- 1 eetlepel tijm (alleen de blaadjes) of 0.5 theelepel gedroogde tijm
- 2 laurierblaadjes
- 0.5 bosje peterselie (fijngehakt)
- 2 eidooiers (losgeklopt)
- 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 2 eetlepels sesamzaad