
Lunch
Beenham uit eigen streek op een broodje
4 personen
110 minuten
Opzoek naar een lekker gerecht voor de lunch of brunch? Probeer dan dit heerlijke broodje met beenham uit eigen streek! Heb je beenham over? Dan is dit recept daar ook perfect voor!
Benodigdheden
- Braadslede
- Aluminiumfolie
- Koekenpan
Werkwijze
- Zorg dat de beenham op kamertemperatuur is en verwarm de oven voor op 180 ˚C.
- Bak de beenham rondom bruin in een pan. Leg hem in een braadslede en zet hem in de voorverwarmde oven.
- Per 100 gram is de oventijd 10 minuten. De kerntemperatuur moet uiteindelijk 65 ˚C zijn.
- Verpak de beenham hierna in aluminiumfolie en laat hem 20 minuten rusten.
- Bak de ui in een pan ca. 5 minuten, al omscheppend op een middelhoge warmtebron, zacht.
- Voeg de champignons toe en zet de warmtebron hoger. Bak dit al omscheppend nog 3-5 minuten en breng het op smaak met peper, zout en (blad)peterselie.
- Neem de beenham uit de folie en snijd deze in niet te dikke plakken.
- Snijd de broodjes open en leg ze op een bord. Verdeel de plakken ham over de broodjes en schep een deel van het champignon-uimengsel erover.
- Serveer het met honingmosterddressing!
- 1 gegrilde bourgondische beenham
- 50 gram boter
- 2 uien, in ringen
- 250 gram champignons, in vieren
- 2 eetlepels fijngesneden verse (blad)peterselie
- 4 broodjes naar keuze
- 4-8 el honing-mosterddressing
- peper en zout