
Bijgerecht, Borrelhapje, Traktatie
Beignets van gevulde champignons
4 personen
30 minuten
Deze beignets van gevulde champignons is een overheerlijk hapje voor tijdens de jaarwisseling. Met deze beignets ga je gegarandeerd knallend het nieuwe jaar in!
Bereidingswijze
- Draai voorzichtig de steeltjes uit de champignons en hak ze heel fijn. Verhit de olie en bak hierin de steeltjes, knoflook, gember en bosui een paar minuten. Laat afkoelen en meng met een vork de koriander en roomkaas erdoor. Verdeel dit mengsel met een theelepeltje over de holtes van de champignons en zet afgedekt in de koelkast.
- Klop met een garde de bloem, het bier en de ketjap door elkaar. Klop het ei erdoor en voeg een snuf peper toe. Laat dit beslag een paar minuten staan.
- Verhit intussen de olie in een hapjespan tot 180ºC. Klhttps://www.janlinders.nl/green-gr-ner-veltliner/op het beslag nog een keer goed door.
- Schep de gevulde champignons met een lepel door het beslag tot ze helemaal bedekt zijn. Laat uitdruipen en laat de champignons met behulp van een andere lepel in de hete olie glijden.
- Frituur in porties egaal lichtbruin. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de beignets van gevulde champignons warm.
Bereidingstip
Dip deze beignets in de (chili)mayonaise.
Wijnadvies
Green Grüner Veltliner zorgt bij dit recept voor een beetje verfrissing.
- 12 grote kastanjechampignons (schoongeveegd)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
- 2 lente-/bosuitjes (zeer fijngehakt)
- 0.5 bosje koriander (fijngehakt)
- 2 eetlepels roomkaas
- 150 gram bloem
- 200 milliliter pils (ijskoud)
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 ei
- 500 milliliter zonnebloemolie (om te frituren)