
Hoe bereid je de lekkerste asperges
Eet je vandaag asperges? We vertellen je hoe je ze het beste kunt bereiden.
Schillen
Snijd 1,5 centimeter van de onderkant af en leg de asperges ongeveer 30 minuten in koud water. De asperges zuigen zich zo vol met water en zijn daardoor makkelijker te schillen. Schil de asperges met een aspergeschiller begin ongeveer 3 centimeter onder het kopje en schil naar beneden. Zorg dat je alles goed mee pakt en dat er geen harde schil op de asperge blijft zitten. Gebruik je een dunschiller? Schil de asperge dan 2 keer helemaal rond.
Bereiden
Leg de geschilde asperges in een ruime pan koud water en voeg er een snufje zout aan toe. Breng het water aan de kook en laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal nu de asperges van het vuur maar laat ze wel nog 15 minuten met de deksel op de pan doorgaren. Haal ze voorzichtig met een schuimspaan of 2 vorken uit het water en laat ze goed uitlekken. Leg ze op keukenpapier of op een schone theedoek.
Tip! Gooi de schillen en het kookvocht niet weg, gebruik ze om een heerlijke soep van te maken. Op zoek naar een lekker soeprecept voor asperges? Wat dacht je van runderbouillon met asperges, prei en balletjes?
Serveren
Je kunt onze asperges natuurlijk op verschillende manieren opdienen een echte klassieker is natuurlijk wel een eitje, hamblokjes, holandaise saus en heerlijk gekookte aardappeltjes. Wil jij je asperges eens anders opdienen? We hebben een hele boel lekkere recepten voor je, bekijk hier wat onze favorieten zijn.
- Flensje met geroosterde asperges
- Bladerdeegtaart met asperges en ham
- Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccio
We hebben nog veel meer heerlijke recepten voor je klaar staan, welke is jouw favoriet?