Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders

Hoe bereid je de lekkerste asperges

Door Jan Linders

Eet je vandaag asperges? We vertellen je hoe je ze het beste kunt bereiden.

Schillen

Snijd 1,5 centimeter van de onderkant af en leg de asperges ongeveer 30 minuten in koud water. De asperges zuigen zich zo vol met water en zijn daardoor makkelijker te schillen. Schil de asperges met een aspergeschiller begin ongeveer 3 centimeter onder het kopje en schil naar beneden. Zorg dat je alles goed mee pakt en dat er geen harde schil op de asperge blijft zitten. Gebruik je een dunschiller? Schil de asperge dan 2 keer helemaal rond.

Bereiden

Leg de geschilde asperges in een ruime pan koud water en voeg er een snufje zout aan toe. Breng het water aan de kook en laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal nu de asperges van het vuur maar laat ze wel nog 15 minuten met de deksel op de pan doorgaren. Haal ze voorzichtig met een schuimspaan of 2 vorken uit het water en laat ze goed uitlekken. Leg ze op keukenpapier of op een schone theedoek.

Tip! Gooi de schillen en het kookvocht niet weg, gebruik ze om een heerlijke soep van te maken. Op zoek naar een lekker soeprecept voor asperges? Wat dacht je van runderbouillon met asperges, prei en balletjes?

Serveren

Je kunt onze asperges natuurlijk op verschillende manieren opdienen een echte klassieker is natuurlijk wel een eitje, hamblokjes, holandaise saus en heerlijk gekookte aardappeltjes. Wil jij je asperges eens anders opdienen? We hebben een hele boel lekkere recepten voor je, bekijk hier wat onze favorieten zijn.

  1. Flensje met geroosterde asperges
  2. Bladerdeegtaart met asperges en ham
  3. Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccio

We hebben nog veel meer heerlijke recepten voor je klaar staan, welke is jouw favoriet?

aspergePasenschillenserverentips

Ook interessant

Vers

Het heerlijk avondje… met gezonde gourmet!

Vers

Een ei pocheren is een eitje met deze tip!

Vers

Havermout op 3 manieren

Voorjaarsgroenten bij Jan Linders
Vers

Lente: verse groente en nieuwe energie!

Vers

Vershoudtips voor asperges

Vers

Haring happen, een heerlijke traditie

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?