
Hoofdgerecht
Biefreepjes met knoflook, broccoli en ovenfrietjes
4 personen
20 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de frieten.
- Schep de biefreepjes met de knoflook, rozemarijn, 2 eetlepels olie, zout en peper goed door elkaar.
- Leg de frieten op de bakplaat en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook intussen de broccoli in circa 4 minuten beetgaar in ruim water met zout. Giet af en besprenkel met de rest van de olie en eventueel met nootmuskaat.
- Roerbak in de laatste 2 minuten het vlees op hoge stand in een koekenpan of wok kort.
- Schep het vlees op de borden en serveer met de broccoli en frieten bestrooid met zout en peper.
- Garneer de biefreepjes eventueel met verse rozemarijn.
Bereidingstip
De broccoli kun je ook vervangen door sperzieboontjes, peultjes of groene sla met komkommer en ui.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 775 kcal |
Koolhydraten | 87 g |
Eiwit | 37 g |
Vet Waarvan verzadigd |
28 g 9 g |
- 1 zak ovenfriet
- 400 gram bieflappen (in dunne reepjes)
- 1 theelepel knoflook (geperst)
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 3 eetlepels olijfolie extra vergine
- 500 gram broccoli (in roosjes)
- evt. nootmuskaat